Push jongens A1 klopte Rotterdam met 6-3. foto Hanneke Bantje
Push jongens A1 klopte Rotterdam met 6-3. foto Hanneke Bantje

Jongens Push op voor landskampioenschap

Hockey

BREDA – Het Wagener-stadion in Amstelveen is zaterdagmiddag het strijdtoneel waar het moet gebeuren voor Push. De jongens uit de A-categorie kunnen hun vorig jaar behaalde landskampioenschap prolongeren. Daarvoor moet er afgerekend worden met Pinoké.

Joep van der Loo, trainer van de junioren, heeft enorm veel vertrouwen in zijn groep, maar weet ook dat het een lastig duel zal worden. “We hebben twee keer tegen ze (Pinoké red.) gespeeld en het werd beide keren 1-1.”

Beide clubs waren niet alleen in de onderlinge duels volkomen in balans, ook het puntenaantal aan het eind van de competitie was exact gelijk. “Pinoké is tweede geworden op doelsaldo”, wees Van der Loo nog eens op het minieme krachtsverschil.

Op de vraag of zijn jongens de spanning voelen, was de trainer duidelijk: “Ik ken iemand bij Bloemendaal, die speelt elk jaar zo ongeveer een finale en die is iedere keer weer zenuwachtig.” De wedstrijdspanning hoort volgens de trainer bij de sport.

De Bredanaars kunnen voor de finale in ieder geval alvast wat inspiratie opdoen, want bij de wedstrijdvoorbereiding hoort ook het bekijken van het WK-duel tussen Nederland en Japan. “We vertrekken zaterdagochtend naar Amsterdam om daar samen te eten en in het Novotel naar de wedstrijd te kijken.”