Nieuwe wetenschappelijke opleiding toerisme Breda

Algemeen

BRABANTPARK – De NHTV gaat begin volgend schooljaar van start met een nieuwe wetenschappelijke opleiding Toerisme van drie jaar. De eerste twee jaar vinden plaats in Breda, het derde bij de Wageningen University.

De opleiding, die toegang geeft tot aansluitende masteropleidingen, gaat vooral uit van verantwoord en duurzaam toerisme, zo meldt de NHTV. Want, zo zeggen de onderwijsinstellingen, “bij werkgevers en studenten bestaat een grote behoefte aan academische opleiding op het gebied van toerisme en innovatie op basis van wetenschappelijk onderzoek.”

NHTV Breda en Wageningen University denken in de behoefte binnen de sector en bij studenten te kunnen voorzien met deze nieuwe opleiding. De opleiding wordt interdisciplinair opgezet, met het oog op zowel sociale, economische en het omgevings- of milieuwetenschappelijk perspectief.

Afgestudeerden van de opleidingen hebben kennis van en inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en de sociale en economische context, evenals van de gevolgen voor milieu en omgeving. Zij zijn ook in staat daar onderzoek naar te doen. De nieuwe opleiding wordt onder
gezamenlijke leiding bestuurd. Zowel Wageningen University als NHTV Breda leveren de docenten.