Afbeelding

Café ‘t Hart van Breda definitief open op 24 juli

Zakelijk

CENTRUM – Café ’t Hart van Breda opent op 24 juli weer haar deuren. Na de verwoestende brand van vorig jaar, die de bovenverdiepingen verwoestte, moest het café bijna van de grond af aan worden herbouwd.

Nanda Koomans van ’t Hart is blij dat haar zaak weer open kan. “We hebben eindelijk een definitieve datum. Voor zover mogelijk is de zaak dan klaar, we gaan in ieder geval binnen open”, zegt de horecaeigenaar. “Breda krijgt eindelijk haar vertrouwde Hart weer terug.”

Koomans wil niet dat de opening van ’t Hart ongemerkt voorbij gaat. “Daarom hebben we een bandje staan en kan iedereen een glas bubbels komen drinken. Vanaf 20.00 uur zijn we open op 24 juli.”

Het personeelbestand is nog niet helemaal op orde, maar Koomans heeft de luxe om met personeel van café De Vulling en Sam Sam te kunnen schuiven. Ook die cafés pacht zij van Laurens Meyer.

Koomans noemt het interieur van het Hart een vernieuwde versie van het oude. "Maar ik wil dat nog wel even geheim houden. De bar staat in ieder geval weer in het midden, zoals het was toen het Hart voor de eerste keer open ging."