Stapavond: poging tot doodslag

Algemeen

CENTRUM - In de nacht van zaterdag op zondag was het druk in de binnenstad. Er zijn 8 aanhoudingen verricht, waarvan 2 voor verstoring van de openbare orde, 1 voor drugsgebruik en 1 voor belediging van een agent.

Om 04.15 uur werd via het cameratoezicht gezien dat een jongeman in het gezicht werd geslagen op de Haven. Dit gebeurde na een woordenwisseling. Hierna werd ook een andere jongeman in het gezicht geslagen, waardoor hij ten val kwam.

Hierna werd hij hard in het gezicht geschopt. Het slachtoffer verloor korte tijd het bewustzijn. De 18- jarige jongen uit Rijsbergen wordt direct naar het ziekenhuis vervoerd per ambulance. Hier wordt een hersenschudding en oogletsel geconstateerd. Ook is zijn neus op meerdere plaatsen gebroken.

Het andere slachtoffer had een wondje in zijn gezicht en is ook naar het ziekenhuis vervoerd. De politie hield een 18-jarige man uit Breda en een 21-jarige man uit Breda aan voor poging doodslag.

Bij de aanhouding voelden agenten zich genoodzaakt de wapenstok te gebruiken. Ook werd op aanwijzen van een getuige nog een 18-jarige man aangehouden. Deze bleek later geen geweld te hebben gepleegd en is in vrijheid gesteld.

De andere verdachten zijn ingesloten en komen in aanmerking voor een 'weekendje weg'. Van beide slachtoffers zal aangifte worden opgenomen.

Om 02.30 uur werd een 28-jarige man uit Zeewolde aangehouden door de politie. De man was met een stel vrienden een horecagelegenheid aan de Visserstraat uit gezet vanwege slecht gedrag. Hierbij zou de 28-jarige man een portier in het gezicht hebben geslagen. De man is ingesloten voor verhoor.