Breda viert feest. Nederland plaatste zich maandag voor kwartfinale van het WK. Breda viert feest. foto Erik Eggens
Breda viert feest. Nederland plaatste zich maandag voor kwartfinale van het WK. Breda viert feest. foto Erik Eggens

Aanhoudingen centrum tijdens WK-wedstrijd

Politie

CENTRUM - In het centrum van Breda was het maandagmiddag druk in verband met de WK-wedstrijd. Er zijn twee aanhoudingen verricht, waarvan een voor het niet kunnen voldoen aan de identificatieplicht en een voor belediging.

In het Park Valkenberg werd om 19.30 uur een 15-jarige Bredanaar aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De jongen viel met een groepje jongens mensen lastig in het park. De politie werd hierop aangesproken. Omdat de jongen niet voor rede vatbaar was is hij aangehouden en later met een bekeuring voor verstoring van de openbare orde in vrijheid gesteld.

Even na 22.00 uur werd een 30-jarige man uit Breda aangehouden in de Visserstraat. De man had zich erg vervelend gedragen in de richting van portiers bij een horecagelegenheid en kon zich, bij aanspreken door agenten niet legitimeren. De man wilde weglopen, maar werd tegengehouden door agenten. Hij is aangehouden en later met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Om 01.30 uur werd een 25-jarige man uit Breda aangehouden voor mishandeling. Getuigen zagen dat hij een man met een riem sloeg tijdens een opstootje. De verdachte werd in de Reigerstraat aangehouden. Dinsdagochtend na verhoor is de verdachte in
vrijheid gesteld. Hij ontkende iemand te hebben mishandeld. Verder zijn er twee bekeuringen uitgeschreven, waarvan 1 voor het rijden door rood licht en 1 voor het rijden in een auto die niet APK-gekeurd is.