Afbeelding
Politieteam Weerijs

Winkelend publiek houdt dief aan

Politie

CENTRUM - De politie hield dinsdag even na 14.00 uur een 36-jarige Bredanaar aan voor winkeldiefstal. Politiemedewerkers in burger zagen de man een drogisterij aan de Ginnekenstraat in lopen met een tas.

De man liep direct weer naar buiten. Omdat de man een bekende is van de politie rees direct het vermoeden dat hij winkeldiefstal had gepleegd. Toen de politie de man aansprak ging hij er direct op zijn fiets vandoor. De politie trachtte de man aan te houden, maar dit werd bemoeilijkt door het vele winkelende publiek.

Verschillende winkelende mensen grepen, toen de agent zich bekend maakte, direct in en hielpen de man aan te houden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en is na verhoor in vrijheid gesteld met een dagvaarding. Buiten de winkel had een bekende van de verdachte op hem staan wachten. Hij is gecontroleerd en bleek geen identiteitsbewijs te kunnen tonen.

Hiervoor heeft hij een bekeuring gekregen. De verdachte bleek drie elektrische tandenborstels te hebben weggenomen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Hij is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.