Afbeelding

NHTV-studenten op uitwisseling naar Bollywood

Algemeen

BRABANTPARK – Vier studenten International Media & Entertainment Management (IMEM) aan de NHTV vertrekken half juli naar Mumbai, India voor een uitwisselingsproject. Ze gaan zes maanden studeren aan de filmschool aan Whistling Woods International.

Het is de eerste keer dat IMEM-studenten op uitwisseling gaan naar Mumbai.

Onder anderen Jessy Severins is een van de studenten die in juli vertrekt. “Toen ik hoorde dat het mogelijk was om naar India op uitwisseling te gaan ben ik verder onderzoek gaan doen naar de school, de omgeving en vooral naar de Indiase cultuur. Hoe meer ik er over las, hoe enthousiaster ik werd. Ik heb veel over het hindoeïsme gelezen en ik ben erg benieuwd naar alle facetten van de Indiase cultuur en de vele festivals die het land kent.”

De IMEM-studenten krijgen de mogelijkheid om zich op Whistling Woods verder te specialiseren in filmproductie of monteren, of ze kunnen vakken volgen zoals acteren, cinematografie, kunst en literatuur, muziek en internationale kunst en filmwaardering.

“De uitwisseling met Whistling Woods is een mooie aanvulling op wat studenten leren tijdens de opleiding aan NHTV”, vertelt Anneke van der Voort, docent aan de opleiding International Media and Entertainment Management. “Bovendien geeft een uitwisseling studenten een bijzonder rijke persoonlijke ervaring en zal het zeker voordelen hebben als ze straks op hun CV kunnen vermelden dat ze een half jaar in India hebben gestudeerd.”