Oranjefan gooit handdoek in de ring

Zakelijk

CENTRUM – De Grote Markt wordt vrijdagmiddag overspoelt met oververhitte Oranjefans. Geen probleem, bij een aantal cafés worden om de temperatuur te temperen verkoelende handdoeken uitgedeeld.

Zeven kroegen doen mee aan de actie. Het publiek van Zeezicht, Gold, het Voske, Hart van Breda, Ja, Sam Sam en de Vulling wordt verwend. Daar zijn de verkwikkende katoenen stofjes verkrijgbaar.

Het Bredase bedrijf Cool ’n Fresh Towel heeft het maar druk mee. “Ze zijn niet aan te slepen. Nee, helaas zijn niet in oranje verkrijgbaar. Was dat maar waar’, zegt eigenaar Jean-Pierre Jacobusse.

In de handdoek zit een bepaalde stof die bij beweging, ‘wapperen’, koud wordt. “Het product is in Azië ontstaan en via daar naar Europa gekomen. Het wordt vooral gebruikt in de sportwereld of bij evenementen en festivals, maar nu komt het ook goed uit”, aldus Jacobusse.

Hoe lang de handdoek bruikbaar is ligt geheel aan de temperatuur en het gebruik. Jacobusse: “Het moeilijk te zeggen, maar het gaat om een wegwerpproduct. Dus de verkoeling is niet oneindig.”