De Haagse Beemden bruiste met de vijfde editie van 'Kesteren bruist'. foto Erik Eggens
De Haagse Beemden bruiste met de vijfde editie van 'Kesteren bruist'. foto Erik Eggens

Multicultureel ontmoeten op ‘Kesteren Bruist’

Cultuur

HAAGSE BEEMDEN – Genieten van de paardentram, luchtkussens of hapjes uit verschillende windstreken. Kinderen, maar ook ouders konden zich voor het vijfde jaar uitleven bij het evenement Kesteren Bruist op het veldje bij de Kesterenlaan.

Het evenement, dat inmiddels uitgegroeid is tot een echte happening, wordt georganiseerd door bewonersgroepen Kesteren op Maat en Elzenbroek. Want elkaar ontmoeten vinden we belangrijk, bleek ook tijdens een bijeenkomst bij kinderboerderij de Sik.

Rommelmarkten, springkussens, maar ook veel welzijnsorganisaties zijn aanwezig op Kesteren Bruist. Hoewel ze geen wethouders meer is, vindt PvdA-raadslid Marja Heerkens het toch leuk om het festival officieel te openen.

Onder andere Surplus Welzijn, Breda Actief en Werk aan de Wijk zijn aanwezig om te laten zien dat ze er zijn en uit te leggen wat voor werk de organisaties doen. “Om het laatste duwtje in de goede richting te geven waar dat nodig is en om ons gezicht te laten zien”, aldus een medewerkster van Surplus.

Kinderen hebben daar in mindere mate oog voor. Zij vermaken zich meer met een groot aantal spectaculaire luchtkussen, worden geschminkt, maken een rondje met de paardentram of kopen een ijsje. Ook het Cruyff Court is zoals gewoonlijk vol met voetballende jongens.

Op en rondom het veldje is opvallend veel politie aanwezig. Maar ze praat vooral met mensen uit buurt, geeft uitleg en informatie over haar werk. Ook de BEKOM-voorzitter Ad Brekoo loopt rond en heeft het zichtbaar naar zijn zin.

Jong en oud doet zich te goed aan de verschillende kraampjes met eten op de speciale jubileum editie van Kesteren Bruist. De vele culturen in de wijk resulteert er in dat er ook een grote verscheidenheid aan hapjes uit verschillende landen ligt.