Afbeelding

Triple O Campus krijgt nieuw audiovisueel gebouw

Zakelijk

EMER-ZUID - De Triple O Campus aan de Slingerweg wordt uitgebreid met een compleet nieuw audiovisueel verzamelgebouw, het AV-Huis. Wethouders Cees Meeuwis van Economische zaken en Wilbert Willems van Cultuur ondertekenden het contract met Luke Bruins, directeur van Triple O BV.

Omdat de audiovisuele (AV) sector ondervertegenwoordigd was in de Campus, deed de gemeente onderzoek naar de mogelijkheden en vraag voor een AV-cluster op de Triple O Campus. “De resultaten waren bemoedigend en hebben uiteindelijk geleid tot de huidige ontwikkeling”, meldt de gemeente.

Het cluster voor AV-professionals zal naar verwachting in december 2011 in gebruik worden genomen. Het verzamelgebouw kent een bruto vloeroppervlakte van 2.050 m2, biedt twintig startersplekken en een groot aantal variabele werkruimtes voor meer gevestigde AV-professionals.

Naast werkruimten bevat het AV-Huis een studio, montageruimten en een centrale kantine. Om startende professionals hier kansen te bieden wordt het huurniveau laag gehouden. Dit wordt mogelijk gemaakt door subsidies van zowel de Gemeente Breda als de provincie Noord-Brabant, die de ontwikkeling van het AV-Huis zien als een belangrijke impuls voor de creatieve sector.

In november vorig jaar maakte de gemeente nog bekend dat de Triple O Campus de helft kleiner zou worden dan oorspronkelijk het plan was. De voornaamste reden voor het uitkleden van het plan rond de ‘creatieve hotspot’ lag in de verscherpte veiligheidsregels rond het spoor, ongeveer 100 meter van de campus verwijderd. Door die nieuwe regelgeving achtte het college de komst van hoogbouw niet mogelijk.