Anthony Lurling. foto Peter Visser
Anthony Lurling. foto Peter Visser

NAC wint wel

NAC

BREDA – Met het verlies van het Nederlands elftal nog vers in het geheugen, is de oefenwedstrijd van NAC tegen Baronie al bijna vergeten. In tegenstelling tot het Oranje team, won NAC Breda zaterdag met 5-1 van zijn stadsgenoot.

Volgens trainer Robert Maaskant was de wedstrijd aardig, maar liet het tempo vaak te wensen over. Nadat Lurling NAC in de eerste helft op een 1-0 voorsprong zette, maakte Westerduin namens Baronie in de tweede helft de gelijkmaker. Maaskant was hier niet blij mee; “Dat we ze nog op 1-1 laten komen, stemt me ontevreden.”

In de tweede helft zorgden achtereenvolgens Loran, Schilder en Receveur voor een ruime overwinning van NAC. Tim Receveur maakte hiermee een mooi debuut. Twee leden van de technische staf van Baronie en ex-NACcer Benjamin van Wanrooij raakten door de opgelopen achterstand zo gefrustreerd, dat zij na aanmerkingen op de leiding van het veld werden gestuurd.

"Is toch een aardig ploegje hoor, dat Baronie", vond Maaskant. "Vandaar dat de uitslag misschien wat aan de lage kant is. Maar goed, we hebben nog even te gaan en we zijn ook nog niet compleet. Er wordt wel goed gewerkt op de training en we hebben nu wel in beeld wat iedereen kan en op welke posities de spelers inzetbaar zijn. Het basiselftal begint vorm te krijgen", meldt hij op de website van NAC Breda.