Afbeelding

Herinrichting Baronielaan van start

Nieuws Dodelijk ongeval

GINNEKEN – De maatregelen om de Baronielaan verkeersveiliger te maken gaan dinsdag 20 juli van start. Naar aanleiding van een dodelijk ongeval eerder dit jaar besloot de gemeente, op aandringen van de bewoners, onder andere een 30 km-zone in te stellen.

De bewonersgroep Commissie Veiligheid Zuidelijke Baronielaan (CVZB) heeft zich de laatste maanden ingezet om van de Baronielaan een veiligere straat te maken.

Naar aanleiding van gesprekken met deze bewonersgroep wordt dit deel van de Baronielaan heringericht als 30 km-zone. Daarnaast zal de bewonersgroep door middel van stickers en posters aandacht vragen voor de verandering van de verkeerssituatie.

De 30 km-zone in de Baronielaan geldt van huisnummer 188 tot en met huisnummer 375. Ook worden aan beide zijden van de rijbaan fietsstroken gemaakt door het aanbrengen van markering.

De gemeente verwacht verwachting is dit binnen een dag afgerond. Tijdens de werkzaamheden is in dit gedeelte van de Baronielaan geen doorgaand verkeer mogelijk. Het kruispunt Chopinstraat- Cartier van Disselstraat blijft wel open voor doorgaand verkeer.