Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Bredanaars gegijzeld in woning

Politie

HAAGSE BEEMDEN – Twee mannen gijzelde maandag twee Bredanaars. De daders wisten aan de politie te ontkomen.

De politie kreeg maandag om 22.15 uur melding dat er twee gewapende mannen binnen zouden staan in een woning aan de Wederiktuin. Ze zouden de aanwezigen in de woning van hun vrijheid benemen en bedreigen met op vuurwapens gelijkende voorwerpen.

Omdat de politie niet wist of de daders nog in de woning aanwezig waren, werden bij arriveren van de agenten twee mannen aangehouden, die de woning net verlieten. Zij bleken na enig onderzoek de gedupeerden te zijn.

Uit hun verklaringen bleek dat de 24-jarige bewoner van het pand en een 29-jarige man uit Breda, de zakenpartner van de bewoner, even daarvoor in de woning werden vastgehouden en bedreigd door twee mannen. De 29-jarige man werd mishandeld en gedwongen zijn sleutels af te geven.

Hierna probeerde de mannen hem mee te nemen in een auto. Hij wist te ontkomen en iemand aan te spreken op straat. De politie werd hierop gealarmeerd. De 29-jarige man verklaarde tegenover de politie dat er al langere tijd problemen waren, maar dat hij niet wist wat hier de aanleiding voor was.