NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

NAC begint competitie met een punt in mindering

NAC

STEENAKKER - Nog geen wedstrijd gespeeld, maar toch staat NAC onderaan. De Bredanaars hebben namelijk een punt in mindering gekregen voorafgaand aan seizoen 2010-2011. NAC kreeg het strafpunt vanwege het te laat afdragen van CFK-gelden.

Het bestuur van NAC kreeg maandagochtend de uitspraak van de beroepscommissie licentiezaken van de KNVB te horen. Er waren twee strafpunten geëist, één daarvan werd kwijtgescholden.

"In januari en februari zijn we te laat geweest met de afdracht van de CFK-gelden", aldus voorzitter Bas van Bavel. "Daar staat volgens de reglementen een straf op en op zich is het dus terecht dat die straf ook wordt uitgesproken."

NAC voerde in de beroepszaak aan dat het de betalingsachterstanden zo snel mogelijk heeft ingelopen en dat de KNVB en het CFK niet volledig volgens hun eigen voorschriften hebben gehandeld waar het gaat over het aanmanen van de clubs om tot betaling over te gaan.

Volgens Van Bavel heeft de KNVB met name de zaak met betrekking tot januari te lang heeft laten liggen. "Had men die namelijk eerder behandeld, dan zou de straf nog voor de competitie 2009-2010 hebben gegolden." NAC betoogde dat het inmiddels structurele maatregelen heeft genomen om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen.

Van Bavel: "De beroepscommissie licentiezaken heeft zich deels gevoelig getoond voor die argumenten en heeft nu gesteld dat NAC weliswaar een straf verdient, maar dan slechts over de februari-zaak. Vandaar ook dat de straf is teruggebracht van twee naar één punt."

NAC is vanzelfsprekend niet blij met de straf. Van Bavel: "Maar we beseffen dat de straf op zich terecht is. We zijn wel blij dat de beroepscommissie licentiezaken oor heeft gehad voor de argumenten die we ter verdediging hebben aangevoerd."

NAC accepteert de straf.