Afbeelding

Schot in gevelrenovatie Van Coothplein

Zakelijk

CENTRUM – Er zit aardig schot in de gevelrenovatie aan de flat op de hoek van het Van Coothplein en Markendaalseweg. De tweede fase is bijna afgerond.

Waar eerst aan de ene zijde de gevel werd voorzien van een nieuwe buitenlaag is nu al bijna de helft van de voorzijde vervangen.

Woningcorporatie Singelveste Alleewonen steekt zes miljoen in de renovatie. De gevels aan weerszijden krijgen een heel andere uitstraling en de veiligheid rond de gebouwen wordt opgewaardeerd.

De woningbouwvereniging begon op vijf april met de werkzaamheden. Een aantal jaar geleden is al geprobeerd de gevel op te knappen met stucwerk. Dat bleek echter geen succes.?

Voor de bouwvakvakantie is ook de gevel die nu nog achter een groen net verborgen zit, klaar. Na de bouwvakvakantie begint de aannemer met de gevel van de kant van de Markendaalseweg. Die renovatie is rond de kerst klaar.

Niet alleen de gevels van woningen worden aangepakt. De woonstichting sluit ook het binnenterrein af, plaatst bewakingscamera’s en vervangt verschillende ramen en deuren.