Stam naar Wigan Athletic

NAC

ENSCHEDE/BREDA - De Bredase voetballer Ronnie Stam stapt per direct over naar het Engelse Wigan Athletic. De 26-jarige verdediger tekent in bij de club uit de Premier League een contract voor drie seizoenen.

Stam speelde tot twee jaar geleden voor NAC. Hij speelde 57 competitiewedstrijden voor de Enschedese club en scoorde tweemaal. Zijn contract in Enschede liep nog twee jaar door.

Voorzitter Joop Munsterman geeft op de website van FC Twente aan dat de club meewerkte aan de wens van Stam, mede omdat Wigan de naar verluidt 4 miljoen aan transfergeld betaalde. "Ronnie heeft aangegeven de stap naar een buitenlandse competitie te willen maken. Wigan Athletic was bereid de door ons gevraagde transfersom te betalen.”

Stam werd eerder deze week al medisch gekeurd door de Engelsen. In dezelfde periode kreeg hij een uitnodiging voor een oefenduel van het Nederlands Elftal, dan over 11 dagen een oefenwedstrijd speelt zonder de WK-gangers.

Voor NAC betekent de transfer van Stam een welkome bijdrage. De Bredanaars ontvangen een klein percentage van de transfersom omdat Stam een deel van zijn voetbalopleiding in Breda genoot.