Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Vriendinnen op de vuist na gezellige avond

Politie vechtpartij

TUINZIGT - Twee vriendinnen raakten slaags met elkaar. Harentrekken, slaan en uiteindelijk een steen door de ramen maakte een eind aan een ‘gezellige’ avond.

Na een discussie ontstond in de Pijnboomstraat ruzie tussen de twee. De 34-jarige vrouw ging daarbij haar goede 24-jarige vriendin te lijf. Het slachtoffer incasseerde hierbij een aantal klappen en werd aan haar haren getrokken.

De vrouwen werden uit elkaar gehaald, waarna de belaagster wegging. Even later vloog er een steen door de ramen van de woning van het slachtoffer.

De agressieve vrouw kroop door het kapot geslagen raam naar binnen en ging haar vriendin opnieuw te lijf. Dit keer gebruikte ze een baksteen op het slachtoffer te slaan, die daardoor een hoofdwond opliep.

De politie arresteerde de 34-jarige Bredase. De 24-jarige vrouw werd door het ambulance personeel ter plaatse medische verzorgd. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De arrestante werd in het politiebureau verhoord. Ook zij had lichte verwondingen opgelopen. De vrouw ontkent de vernieling van de ruit, hoewel dat door getuigen wordt tegen gesproken. Na het opmaken van een proces-verbaal is de verdachte weer in vrijheid gesteld.