Baronie won met 1-0 van UDI'19. foto Gert-Jan van Linschoten
Baronie won met 1-0 van UDI'19. foto Gert-Jan van Linschoten

Baronie aan kop topklasse zondag na speelronde 1

Voetbal

BREDA - Baronie heeft thuis met 4-1 gewonnen van JVC Cuijk. Daarmee zijn de Bredanaars meteen de eerste koploper ooit in de nieuw ingevoerde topklasse.

Voor Baronie, dat een matige voorbereidingsperiode kende, was de eerste wedstrijd een grote opsteker. De club zag een fiks aantal spelers vertrekken, onder wie aanvoerder en Baronie-man Joost Veuger, waardoor coach Peter Maas aan een nieuw team moest bouwen.

Voor Maas geen aanleiding om lang stil te staan bij de wijzigingen. "Het is namelijk een feit. Ja, ook ik vind het jammer dat een aantal van de vertrokken spelers wel had willen blijven maar er niet uitkwam met het bestuur", zo zegt hij op de clubsite. "Je verandert daar echter niets meer aan. Ik focus me liever op de spelers die er wel zijn en zij verdienen nu al mijn aandacht." Daarin is hij blijkbaar geslaagd.

Hollandia, EVV, Argon en Gemert wonnen eveneens hun eerste wedstrijd, maar deden dat met minder aansprekende cijfers. Overigens heeft Baronie zich tot doel gesteld om zich te handhaven in deze nieuwe klasse, direct onder de eerste divisie.