Afbeelding

'Virale vriendencampagne' Bisdom Breda gelanceerd

Nieuws

BREDA- Het Bisdom van Breda heeft dinsdagochtend een website gelanceerd in het teken van de internationale virale 'vriendencampagne' in aanloop naar de Wereldjongerendagen in augustus 2011.

Het thema van de Wereldjongerendagen is dit jaar 'Geworteld en opgebouwd in Jezus Christus, standvastig in het geloof'. Niet bepaald een makkelijke one-liner. Daarom besloot het Bisdom van Breda de slogan 'Vrienden van Christus' te gebruiken om het thema in drie delen op te splitsen. Namelijk vrienden met Christus, met elkaar, en met de armen.

Vriendschap staat dus centraal, ook op de website www.wydfriends.nl. Jongeren kunnen een kaartje maken van hun favoriete heilige, of van hun eigen band met Christus. ''Het thema houdt een opdracht in en overschrijdt grenzen. Jongeren moeten open staan voor vrienden uit alle landen, en niet alleen het beperkte groepje dat je hier in Nederland hebt'', vertelt bisschop Van den Hende.

Twee jaar geleden waren de Wereldjongerendagen in Sydney, toen zijn er circa 40 jongeren vanuit het Bisdom van Breda naar afgereisd. Jongerenwerker Femke Timmermans verwacht dat er dit jaar meer mensen zullen komen. ''Sydney is natuurlijk een stuk verder weg dan Madrid. Er waren toen ook maar een half miljoen mensen in totaal bij de Wereldjongerendagen.''

In Madrid worden ongeveer 2 miljoen jongeren verwacht. ''Circa 2.000 mensen daarvan komen uit Nederland. Vanuit het Bisdom van Breda zullen er in ieder geval 40 jongeren meereizen, maar in de aanloop naar het evenement hopen we dat dit aantal oploopt naar 100 jongeren.''

Dit willen ze bereiken door jongeren te werven bij jongerenkoren, parochies en middelbare scholen. Vanaf 14 augustus kregen vier jongeren via het Bisdom een 'camjotraining' (camera journalistiek). Zij zullen korte reportages gaan maken van de activiteiten in aanloop naar het evenement, en een videoweblog bij houden vanuit Madrid. De filmpjes komen dan op Youtube te staan.

De eerste reportages worden gemaakt in Den Bosch tijdens de Katholieke Jongerendag op zondag 7 november.