Push heeft de eerste wedstrijd van het seizoen met 5-0 gewonnen van Forward. foto Hanneke Bantje

Push start competitie voortvarend

Hockey

BREDA – De mannen van Push gaan na de eerste competitieronde aan de leiding in de Overgangsklasse A. De ploeg van Sven van der Most versloeg promovendus Forward met duidelijke cijfers: 5-0.

“De kop is er af”, waren de tevreden woorden van de coach. Hij zag zijn elftal een gecontroleerde wedstrijd hockeyen waarin de tegenstander ‘vakkundig werd gesloopt’.Het was dan ook kenmerkend dat Push in de eindfase drie maal wist te scoren.

In de eerste helft had Stefan Duyf de Bredanaars op een 1-0-voorsprong gezet. De eerste 35 minuten van het nieuwe seizoen gaf Push weining weg. Wel moest Cody Tribe voorkomen dat het 1-1 werd door zich voor een ingeschoten bal te werpen.

Na de pauze verging het de thuisploeg beter af. Jeroen Baart zorgde voor de 2-0, waarna Joep van der Loo en Milan van Baal (2x) in de slotfase voor een ruime overwinning zorgden.

Push staat door dit resultaat aan kop omdat het beschikt over het beste doelsaldo.