Boelema slaat brug voor VMBO Breda

Algemeen

BREDA – De tweede editie van VMBO Breda On Stage ging in september van start met wethouder Saskia Boelema als nieuwe ambassadeur. “Ze slaat een brug tussen onderwijs en het bedrijfsleven.”

Het project On Stage wil het keuzeproces van jongeren op het VMBO beter richting geven door hen al in een vroeg stadium in contact te laten komen met beroepen. Het project organiseert het hele schooljaar activiteiten, als afsluiting gaan de leerlingen op werkbezoek bij verschillende beroepsbeoefenaren. In totaal doen er zeven scholen mee aan VMBO Breda On Stage.

Boelema zal als wethouder Onderwijs en Jeugdbeleid het contact leggen tussen leerlingen en bedrijven. “Ook was het haar idee om de ouders een brief te sturen”, vertelt Frank Schuurman, projectleider van VMBO Breda On Stage. “De wethouder is van mening dat ouders een heel belangrijke rol spelen bij de beroepsoriëntatie.”

De wethouder heeft, naast het contact leggen met de bedrijven, nog meer in haar takenpakket. “Op 25 november verricht zij de officiële kick-off van het project, ze is aanwezig op de Doe-dag en uiteindelijk mag er ook een leerling een dag met haar meelopen”, zegt Schuurman. “De wethouder wil echt actief meedoen en meedenken.”