Afbeelding

‘Succesvolle’ buurtpreventie stemt bewoners hoopvol

Politie

HOGE VUCHT – De bewoners van de Moeskroenstraat in de Wisselaar zijn hoopvol en blij. Zaterdagochtend startte ook in hun omgeving het buurtpreventieproject. “Het betekent echt veel voor ons.”

Druk was het niet in de Moeskroenstraat, maar de aanwezigen waren wel in opperbeste stemming. Het gevoel van veiligheid moet terug in de buurt en het buurtpreventieproject kan dat geven, zo lijken de mensen te denken.

"Bij ons spelen de zelfde problemen als in andere wijken. Veel overlast, dealers en inbraken komen hier regelmatig voor. Ik verwacht dat het straks minder wordt", zegt een buurtbewoner die liever niet met naam wordt vermeld.

Volgens wethouder Bob Bergkamp, die ook aanwezig was, heeft dat alles te maken met de geboekte successen in andere buurten. “Je ziet dat op de plekken waar het project al loopt de inbraken teruglopen en het veiligheidsgevoel toeneemt.”

De bewoners zijn dan ook hoopvol gestemd. “We zijn erg blij met het buurtpreventieproject. In andere buurten blijkt het te werken, dus waarom niet hier. Maar het moet zich nog wel bewijzen”, aldus een van de omwonenden.

Het is niet het eerste buurtpreventieproject en ook niet de laatste dat in de Wisselaar plaatsvindt. In februari startte er al een in de wijk. Volgens de planning is begin 2011 de volgende aan de beurt en de vierde komt aan het einde van dat jaar.