Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Dronken bestuurder knalt op auto en beledigt politie

Politie

KROGTEN - Een dronken automobilist die maandag een ongeluk veroorzaakte weigerde een alcoholtest af te nemen en beledigde een dienstdoende agente.

Een medewerker van de politie zag maandag even na 08.00 uur dat er een ongeval was gebeurd op de kruising tussen de Konijnenberg en de Moerlaken.

Een 37-jarige Bredase kwam vanuit de richting van de Emerparklaan aan op de genoemde kruising en stond met haar auto te wachten voor een rood verkeerslicht. Een 21-jarige automobilist uit Breda reed achter haar en reed tegen de achterzijde van haar auto aan.

In eerste instantie reed de man door, maar kwam korte tijd later terug. De agenten hadden het vermoeden dat de 21-jarige man onder invloed van alcohol verkeerde. Hem werd een blaastest afgenomen, welke hij niet kon voltooien. Omdat het erop leek dat de man de test saboteerde werd de verdachte gevorderd mee te werken.

Hierop beledigde hij de politieagente die hem de test afnam. Hij werd aangehouden en stapte in de politiebus, waar hij voor fouillering niet meer uit wilde komen. Uiteindelijk trokken agenten de man uit de bus en fouilleerden hem alsnog. Hierbij werden twee pillen, vermoedelijk xtc, aangetroffen.

Hij beledigde en bedreigde de agenten en bleef ook na zijn insluiting agressief. De man wilde niet meewerken aan een ademanalyse en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt dossier opgemaakt.