Politie Breda kon weinig met tips ‘Beekse’ oplichter

Politie

BREDA – Twaalf aangiftes aan het adres van de van oplichting beschuldigde M.V. zijn inmiddels binnen bij de politie in Breda. Ondanks tips van televisieprogramma Tros Opgelicht, dat dinsdagavond in de uitzending aandacht aan de zaak besteedt, lukte het niet de verdachte op te pakken.

Tros Opgelicht traceerde M.V. in Duitsland en lichtte de politie Midden- en West-Brabant hierover in, maar die kon naar eigen zeggen niets meer ondernemen dan contact leggen met de collega’s in Duitsland.

“Het ligt er gewoon aan waar hij zit. In het buitenland kunnen wij niet zomaar iemand oppakken. Daarvoor is een internationaal arrestatiebevel voor nodig en op het moment dat het televisieprogramma ons informeerde was dat er nog niet”, aldus een woordvoerster van de politie.

De politie in Breda meent dat het überhaupt niet eerder mogelijk was de verdachte op te pakken. Volgens de woordvoerster klinkt het logisch om iemand aan te houden na een tip van Tros Opgelicht, maar meent dat eerst een solide dossier van de beschuldigde moet worden opgebouwd.

“Gezond verstand wil niet zeggen dat het juridisch in orde is. Wij moeten anders dan Opgelicht ons aan bepaalde regels houden. Er werkt iemand fulltime aan de zaak en die heeft intussen het dossier compleet. Daarom zijn we ook naar V. op zoek. Er is ook al een internationaal arrestatiebevel van kracht”, zegt de woordvoerster.

Het is voor de gedupeerden en de politie hopen dat de vermeende oplichter tegen de lamp loopt, zodat hij kan worden aangehouden. “Dat kan al zijn bij een verkeersovertreding. Als ze zijn gegevens controleren zien ze dat er naar hem wordt gezocht. Dat kan in alle landen binnen de Europese Unie.”