Afbeelding
Politieteam Weerijs

Bredase broers met vuurwapen en drugs aangehouden

Politie

BREDA - De politie heeft dinsdag een integrale handhavingsactie gehouden in Breda. Daarbij werden twee broers uit Breda aangehouden voor het in bezit hebben van een vuurwapen en drugs.

Agenten bezochten samen met medewerkers van diverse afdelingen van de gemeente,
Belastingdienst, Douane en Vreemdelingendienst twintig bedrijven op diverse locaties in de stad.

De politie hield in totaal drie mensen aan. Een 26-jarige Bredanaar werd gearresteerd bij een bedrijf, omdat hij in bezit was van een geladen vuurwapen, zijn 28-jarige broer - ook uit Breda - werd opgepakt met diverse soorten harddrugs. Het tweetal is op het bureau ingesloten.

Een derde arrestatie betrof een 34-jarige man uit Prinsenbeek die bij een verkeerscontrole in de Christiaan Huygensstraat werd opgepakt. Hij bleek gezocht te worden voor een poging tot doodslag.

Agenten hebben ook diverse openstaande boetes geïnd tijdens de verkeerscontroles op diverse locaties in Breda-Noord

De Belastingdienst legde beslag op twintig voertuigen, ter plekke werden er elf afgevoerd. Ook werd in verband met openstaande schulden het gehele inventaris van een bedrijf in beslag genomen en afgevoerd.

Ook werd voor 5700 euro in contanten aan openstaande schulden geïnd. Totaal legde de Belastingdienst voor 160.000 euro beslag op voertuigen en inventaris.