nieuwbouw

Krappe behuizing zit toename studenten niet in de weg

SPORTPARK – De krappe behuizing van de Avans hogeschool in Breda blijkt geen belemmering voor het toenemende aantal studenten. Volgens bestuurslid Marja Kamsma zijn er voldoende aanpassingen gepleegd.


Vorig jaar werd bekend dat de geplande uitbreidingen en renovatie van het schoolgebouw aan de Lovensdijkstraat door de crisis in de ijskast moest. Ook toen steeg het aantal aanmeldingen van studenten.

“Dat hebben we weten op te vangen. Nu hebben we een aantal aanpassingen getroffen in het pand aan de Hogeschoollaan. We hebben onder andere een tweede grote collegezaal ingericht”, aldus Kamsma.

Een ander gebouw aan de Hogeschoollaan op nummer 63 was min of meer leeggeruimd. Het bestuurslid legt uit dat daar inmiddels verschillende onderwijs lokalen aanwezig zijn.

De plannen voor verbouwing en renovatie van het pand aan de Lovensdijkstraat komen binnen enkele maanden weer op tafel, maar een definitieve bouwdatum is nog niet van toepassing.

“We zijn nu bezig met het programma van eisen. Dat betekent voor de Lovensdijkstraat dat we die eisen vertalen naar de moderne eisen van het technische onderwijs. Dat willen we dus binnenkort oppakken. Voor de verdere ontwikkeling nemen we voldoende tijd, want we zitten niet op de schopstoel.”