'Veel mis met bezorging Stadsblad'

Politiek

TUINZIGT – De bezorging van het Stadsblad Breda is slecht. Dat vindt Leefbaar Breda-fractievoorzitter John Stubenitsky. “Sommige straten in de wijk hebben al weken geen Stadsblad ontvangen.”

Stubenitsky vindt dat onverteerbaar. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond wijst hij wethouder Saskia Boelema op de bezorging van het Stadsblad.

"Het Stadsblad is immers voor de gemeente Breda een belangrijk contact naar de burgers", meent Stubenitsky. "De gemeente is zelfs verplicht te adverteren in een lokaal medium, in dit geval het Stadsblad, om Bredanaars op de hoogte te houden van onder andere bouw- en sloopvergunningen."

De publicaties in het blaadje kost de gemeente jaarlijks 130-duizend euro. “Breda is daarmee de grootste adverteerders van het blad”, zo betoogt Stubenitsky. “Dan mag je kwaliteit verwachten, ook in de bezorging. En die gaat vaak mis.”

De Leefbaar-voorman draagt drie oplossingen aan: adverteren in een ander blad, de uitgever een heel boze blik geven of juiste bezorging afdwingen door boetes.

Volgens wethouder Boelema krijgt de gemeente inderdaad ongeveer 2 tot 3 klachten binnen over niet bezorgde Stadsbladen. “En we zijn verplicht om dit af te drukken in een schriftelijk, onafhankelijk medium”, voegt ze er aan toe. “Het is eigenlijk de enige optie veel mensen te bereiken omdat het huis-aan-huis wordt verspreid. Maar bedankt voor het meedenken.”