Winkelcentrum De Berg in de Haagse Beemden. foto Wijnand Nijs
Winkelcentrum De Berg in de Haagse Beemden. foto Wijnand Nijs

Winkelcentra de Berg en Donk: geen ‘blanco cheque’

  Economie

BREDA – Voor het opknappen van winkelcentra de Berg, de Donk en Tuinzigt komt geen ‘blanco cheque’. De gemeenteraad ging donderdag wel akkoord met een verbeterplan voor de centra.


De PvdA en SP verwachten dat de centra in extra moeilijkheden komen door de komst van een mega-Jumbo bij het NAC-stadion.

PvdA-raadslid Solveig van der Brugge Van Mourik vergelijkt de situatie van centra met een zieke patiënt. “Het gaat niet goed met de patiënt, maar de genezende operatie volgt pas in 2012”, zo beschrijft ze. "Straks wordt het zoiets als; de operatie is geslaagd, maar de patiënt is helaas overleden."

Ze wil het college er op wijzen dat het verbeteren van de centra niet te laat mag komen. “Als het opknappen pas in 2012 zou plaatsvinden, zou dat te laat zijn.” VVD’er Patrick Ernst wil niet dat er zomaar ‘een blanco cheque komt voor de centra’. “Zeker niet in deze tijd”, zegt Ernst.

Wethouder Alfred Arbouw snapt dat de tijdlijn een probleem is voor de PvdA en de SP. “We moeten de twee trajecten goed op elkaar afstemmen”, vindt ook Arbouw. “Tijdens de voorjaarsnota van 2011 voor het jaar daarna kunnen we spijkers met koppen slaan.”

In maart 2011 wordt het verbeterplan voor de winkelcentra aan de gemeenteraad voorgelegd. Dan hoopt ook de wethouder al in 2011 te beginnen.