Afbeelding

Studenten Avans exposeren in Graphic Design Museum

Algemeen

CENTRUM – Tien dolenthousiaste studenten presenteren vanaf 7 oktober hun zelfgemaakte installaties in het Graphic Design Museum. Door hard te werken en grotendeels met eigen geld hebben zij een 'Logo-toren' en een 'soundboard' in elkaar gezet.

De studenten volgen de opleiding Communication & Multimedia Design(CMD) aan Avans en de projecten zijn onderdeel van een samenwerking met het Graphic Design Museum.

120 studenten van de opleiding CMD moesten achttien installaties maken om op een interactieve manier kinderen in aanraking te brengen met beeldtaal. De projecten sluiten op deze manier aan bij het thema van de kinderboekenweek, 'De grote tekententoonstelling'.

Aan de twee installaties werkten ieder vijf studenten mee. Ruud, Kevin, Wouter, Erik en Jars maakten een 'Logo-toren. “De kinderen kunnen op 32 verschillende logo's drukken en op die manier een zin vormen die uitgesproken wordt”, vertelt Ruud. “De kinderen kunnen zo spelen met logo's en de betekenis ervan leren”, springt Erik bij.

De andere installatie is een 'soundboard' met hiërogliefen erop. De installatie is in elkaar gezet door Marloes, Jeroen, Ivo, Janick en nog een Jeroen. “De kinderen moeten aan de hand van het soundboard klanken met beelden verbinden”, legt Marloes uit.

Aan de installaties is acht weken gewerkt door de studenten. “Af en toe was het wel stressen. We moesten er echt over nadenken hoe we kinderen konden fascineren met onze installatie, maar ze tegelijkertijd ook nog iets bijbrengen”, vertelt Jars.

Daarnaast kregen ze vanuit de opleiding slechts vijftig euro om hun project te steunen. “We wisten al snel dat dit niet genoeg was”, aldus Kevin. “Maar we wisten dat de mogelijkheid om in het Graphic Design Museum te exposeren een kans was die we niet konden laten liggen.” Uiteindelijk is aan de logo-toren tussen de vijf- en zeshonderd euro uit eigen zak betaald. Het soundboard was iets minder duur, maar toch ook rond de honderdtwintig euro.

De studenten zijn erg trots op hun installaties en het plekje in het museum dat ze hebben bemachtigd. “Het geeft natuurlijk voldoening om erkennig te krijgen voor je werk. Daarnaast staat het ook mooi op je CV”, vertelt Kevin.

De installaties zouden eigenlijk vanaf woensdag 6 oktober, het begin van de kinderboekenweek, al te zien zijn in het museum en enkele werken van studenten zouden ook in de Bibliotheek Breda komen. Door een vooralsnog onbekende reden is alles opgeschoven naar de volgende dag. “Ik denk dat er slecht gecommuniceerd is”, vertelt Jars.

Vanaf 7 oktober tot 24 oktober zijn de installaties van de studenten te bezichtigen.