Afbeelding

De Rooi Pannen en college praten verder over plein

Algemeen

HAAGPOORT – De Rooi Pannen en het college van burgemeester en wethouders praten verder over een mogelijke samenwerking in het opknappen van het Dr. Jan Ingenhouszplein. Dat zegt Kees van Strien bestuurslid van de opleiding.

Vorige maand spraken het bestuur van de school en wethouder Alfred Arbouw met elkaar. Toen werd de afspraak gemaakt om de komende weken de plannen nog eens nader te bestuderen.

“Voor dat de begroting van 2011 door de gemeenteraad wordt behandeld willen we om tafel. Dan bekijken we nogmaals of we samen iets kunnen”, zegt Van Strien.

De Rooi Pannen is van plan het oude klooster, waarin een afdeling van de school huist, te kopen. De opleiding gaat alleen over tot koop wanneer het Ingenhouszplein wordt opgeknapt. Daarvoor is de Rooi Pannen bereid zelf te investeren.

Het college heeft bekend gemaakt geen geld te hebben om het plan van de vorige gemeenteraad om het plein en de directe omgeving onder handen te nemen. Toch maakten dinsdag tijdens de commissievergadering een aantal partijen bekend door te willen zetten.

Van Strien: “We willen eventueel investeren, maar dan willen we wel een aantal permanente parkeerplaatsen voor gasten van het restaurant en het hotel dat we op die locatie willen.”