foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

NAC claimt 3,5 ton van gemeente

NAC

STEENAKKER – NAC claimt 350-duizend euro van de gemeente vanwege de overschrijding van de verbouwingskosten. De club is bang dat terugbetaling lang op zich laat wachten.

Volgens NAC is de gemeente als eigenaar van het stadion en opdrachtgever van de ingrijpende verbouwing van het Rat Verlegh Stadion verantwoordelijk voor de te hoog uitgevallen kosten.

De gemeente zegt dat het nog steeds in gesprek is met de voetbalclub en wil verder niet uitweiden over de stand van zaken.

Door het uitlopen van werkzaamheden moest de voetbalclub extra kosten maken in verband met beveiliging en schoonmaak. Daarnaast ondervonden supporters en sponsors meer overlast en vielen de inkomsten van de horeca tegen.

De gemeente is bekend met de claim, maar volgens NAC houdt die de hand op de knip en wil niet overgaan tot betalen. Het stadsbestuur zou het bedrag willen verhalen op de aannemers.

“De gemeente is zover wij weten niet van plan het bedrag uit te keren. Daarom denken we dat we lang op de 350-duizend euro kunnen wachten”, aldus financieel interim-directeur Willem Reijn.

Dit discussiepunt zit de start van de derde fase van de verbouwing in de weg. Zolang de twee partijen hierover geen overeenstemming bereiken bestaat de kans dat de uitbreiding van het hoofdgebouw met een jaar vooruit wordt geschoven.