NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

Miljoenenverlies NAC stapelt op

NAC

STEENAKKER - Het contrast kan niet groter. Bij het aanbieden van de jaarrekening van het seizoen 2008/2009 repte de directie nog over een historisch positief behaald resultaat. Nu een jaar later bereikt NAC weer een gedenkwaardig moment: Een verlies van 4,2 miljoen. Een 1,1 miljoen meer dan eerder gemeld.

Waar iedereen die NAC een warm hart toedraagt voor vreesde, is gebeurd. Het miljoenentekort van NAC ligt nog hoger dan verwacht. In juni van dit jaar stond een bedrag van 3,1 miljoen in de boeken, nu is de schuld 1,1 miljoen hoger.

4,2 miljoen euro bedroeg het verlies van de voetbalclub over het seizoen 2009/2010. NAC hield rekening met het oplopen van het verlies. Donderdag presenteerde de club het negatieve bericht.

Al eerder maakte NAC dus bekend flink te gaan saneren. Daar doen ze nog een schepje boven op, want het uitgangspunt is om dit seizoen op nul te eindigen. “We kunnen gewoon geen geld uitgeven en het wordt hard werken om niet meer verlies te lijden”, aldus de financieel directeur Willem Reijn.