Avans Hogescholen in Breda
Avans Hogescholen in Breda

Avans en NHTV top Nederlandse HBO’s

BREDA – In het jaarlijkse onderzoek van weekblad Elsevier is de Avans hogeschool in 2010 uitgeroepen tot beste HBO van Nederland. Drie onderzochte opleidingen binnen de NHTV scoorden op hun gebied ook het hoogst.


Avans werd gekozen in de categorie grote hogescholen, waarin alle opleidingen binnen de school zijn gewogen. De opleidingen van de NHTV werden niet in de volle breedte onderzocht. De hogeschool voor toerisme scoorde het best met de opleidingen Toerisme en recreatie, logistiek en economie en de Hotelschool.

Het is de eerste keer dat ook de locatie van Avans in Breda tot de beste opleidingen behoort. Al eerder eindigde de afdeling in Den Bosch al eerste op de ranglijst.

Dit jaar kwamen dus alle drie de locaties, inclusief Tilburg, als beste uit de bus. Opmerkelijk is dat de afdelingen in Breda en buurstad Tilburg vorig jaar gezamenlijk op de 12e plaats eindigde.

Elsevier nam dit jaar 38 studies onder de loep. Uit de Nationale Studenten Enquête onder bijna tachtigduizend hbo-studenten selecteerde de redactie een aantal vragen, onder andere over het onderwijs, de docenten en de faciliteiten.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief