http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-10-11/wethouder-doet-niet-zijn-best-voor-pizza-planetfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-10-11/wethouder-doet-niet-zijn-best-voor-pizza-planetfoto Erik Eggens

‘Wethouder doet niet zijn best voor Pizza Planet’

Economie

CENTRUM – Pizzeria Pizza Planet aan de Schorsmolenstraat 3 gaat door met de strijd om haar bestaansrecht. Burgemeester en wethouders besloten vorig jaar dat het bedrijf niet in het pand kan blijven zitten. Het bedrijf dient nu een klacht in.

Toen Pizza Planet het pand betrok, verbouwde eigenaar Ahmed Samimi voor ruim een half miljoen het winkelpand om er een pizzeria te openen. Later bleek dat binnen het bestemmingsplan geen ruimte was voor nog een extra horecagelegenheid in de buurt. Ook bleek dat de eigenaar van de pizzeria geen bouwvergunning hadden aangevraagd.

John van Engelen van adviesbureau EMC in Prinsenbeek vindt dat wethouder Bob Bergkamp niet genoeg heeft gedaan om het bedrijf te helpen. “De gemeenteraad vond destijds dat het college de hoogst mogelijke inspanningen moest verrichten zodat de onderneming door kan”, zegt Van Engelen. “De wethouder beloofde zijn uiterste beste te doen, tot aan de rand van de wet.”

Eind augustus besloot het college dat Pizza Planet vóór 27 november 2010 het bedrijf moet staken en het gebouw in oorspronkelijke staat moet herstellen. “Is dit nu ‘zijn uiterste best doen voor een bedrijf’”, vraagt Van Engelen zich af.

Volgens Van Engelen zijn er voor eigenaar Ahmad Samimi weinig bezwaren om er een pizzeria te blijven runnen. “Zo heeft de winkeliersvereniging Haagdijk de klachtenbrief inmiddels ingetrokken en doen de bovenbewoners dat ook als Samimi een vergunning zou krijgen”, legt Van Engelen uit.

Dat er een parkeerprobleem zou ontstaan door het bedrijf, doet de adviseur ook van de hand. “We hebben foto’s gemaakt op tijden dat pizzeria geopend is. Die foto’s laten zien dat er nog voldoende parkeerplaatsen zijn op bijvoorbeeld de nagenoeg lege Haagdijk”, legt de adviseur uit. “Maar de gemeente staat erop dat Samimi 17 parkeerplaatsen moet kopen a 5000 euro per stuk.”

Namens de ondernemer dient Van Engelen een klacht in tegen het college. De Adviescommissie Bezwaar behandelt de zaak waarschijnlijk binnen een maand, verwacht de adviseur.