Afbeelding

SP eist excuses wethouder Willems

Nieuws

BREDA – De SP eist excuses van wethouder Willems na uitlatingen die hij deed in een artikel op BredaVandaag.nl. Ook wil de partij een rectificatie van de uitspraak.

De SP is 'zeer onaangenaam verrast en teleurgesteld' over de uitlatingen van wethouder Wilbert Willems in een artikel van BredaVandaag.nl. Wethouder Willems communiceert vaker onhandig, stelt de partij in een brief aan burgemeester Peter van der Velden.

Willems maakte een opmerking over een enquête van de SP met betrekking tot de fietsbrug over de A27 bij Bavel en Nieuw-Wolfslaar. Hieruit bleek dat de helft van de ondervraagden omwonenden het belang van een fietsbrug niet inzag.

“De SP houdt wel meer onderzoeken, maar deze hoef je niet te serieus te nemen”, liet de wethouder toen weten. Dit was voor de SP de druppel die de emmer deed overlopen. Met een brief aan de burgemeester vraagt de partij nu verduidelijking over de uitspraak.

De SP wil weten of wethouder Willems hier namens het College spreekt, of dat hij wederom onhandig communiceert. De partij vindt namelijk dat de uitspraak absoluut niet van respect getuigt en vindt het onaanvaardbaar dat een wethouder zich op dergelijke wijze uitlaat over een raadsfractie.

In het fractievoorzittersoverleg werd nog vastgesteld dat volksvertegenwoordigers zich bewust moeten zijn van implicaties van hun houding, gedrag en omgang in vergaderingen. Hieruit moet duidelijk respect naar andere sprekers en het publiek blijken.