Hubert Rovers met de Meer dan Voetbal Award in 2010.
Hubert Rovers met de Meer dan Voetbal Award in 2010.

NAC Street League gaat Europa in

NAC

STEENAKKER - NAC gaat Europa in en dan niet het eerste elftal van de Eredivisieclub, maar de Street League. Er is zowel internationale als landelijke interesse voor het concept van Teamplay@NAC. "In december gaan we naar FC Barcelona."

Vier weken geleden vond de jaarlijkse bijeenkomst van het European Football Social Responsibility Network (EFSRN) plaats in Oslo. Landen als Noorwegen, Zweden, Engeland, België en Ierland zitten in het netwerk.

Tijdens de bijeenkomst lieten twee clubs weten interesse te hebben. Een team uit Zweden en een team uit Wales zijn van plan een Street League te starten.

Naast internationale interesse, wordt de interesse in eigen land ook alsmaar groter. "Momenteel organiseren al vijf clubs uit de eredivisie een Street League", vertelt Hubert Rovers, directeur van Teamplay@NAC. Maar het zou goed kunnen dat straks alle clubs uit de Eredivisie met het project starten.

16 december organiseren Stichting Meer dan Voetbal en het ministerie van VROM een conferentie bij FC Twente. "Dan wordt het project landelijk onder de aandacht gebracht en alle clubs uit de Eredivisie worden geënthousiasmeerd om een Street League in hun stad te gaan opzetten", meent Rovers.

Voor de huidige vijf clubs die deelnemen aan de Street League wordt aan het einde van het seizoen een landelijke finale georganiseerd in Breda. "Je moet samenwerken om sterker te worden en je doelstellingen te halen", stelt Rovers. "Als meer clubs meedoen wordt het concept sterker en wordt het voor grotere partijen interessanter om te participeren".

Teamplay ontving 5 juni de 'Meer Dan Voetbal Award' voor de NAC Street League. De beloning die aan deze award verbonden is een reis naar Barcelona in december.

"We gaan als NAC Breda en Teamplay rond de tafel zitten met FC Barcelona", legt Rovers uit. "FC Barcelona doet ook erg veel op maatschappelijk niveau, en we kunnen elkaars ideeën uitwisselen."