Afbeelding

Bekende Bredanaars tonen kookkunsten

Nieuws

BREDA – Wat is de specialiteit van Guido Weijers? En wat kan Grad Damen heel goed? Nu gaat het niet om hun prestaties op het podium, maar juist die in de keuken. In het nieuwe kookboek 'Kokend Breda' wordt een kijkje gegeven in de keuken van dertig bekende Bredanaars.

“Ik wilde dat de Bredanaars een gerecht noemden wat ze zelf vaak eten, of wat dicht bij ze staat”, vertelt initiatiefnemer Paul Janssen van Uitgeverij PK Publishers. “Het zijn stuk voor stuk gerechten die ook dicht bij de lezers staan.”

In het kookboek vertelt presentatrice Marielle Bastiaansen bijvoorbeeld over de hachee en rode kool met appeltjes die ze altijd op haar verjaardag kreeg van haar moeder. Ook kom je erachter dat Guido Weijers vegetariër is omdat hij 'simpelweg niet wil bijdragen aan de zieke bio-industrie'. Grad Damen vertelt over zijn specialiteit, babi ketjap, die 'nergens zo lekker is te krijgen'.

Janssen heeft in Oosterhout ook al een kookboek uitgebracht met bekende Oosterhouters. “Dit was zo'n succes dat ik dacht, hier moet ik in Breda ook iets mee doen.”

Zaterdag 16 oktober wordt het boek gepresenteerd bij boekhandel Van Kemenade & Hollaers. “Er zullen veel Bredanaars uit het kookboek bij aanwezig zijn”, aldus Janssen. “Bij aankoop van het boek krijgt de koper ook een uniek kookschort.”

Kokend Breda heeft een oplage van 2500 stuks en is vanaf maandag 18 oktober ook verkrijgbaar bij boekhandel Gianotten en het VVV. Het kookboek kost 16,95 euro.