Leonardo. foto Peter Visser
Leonardo. foto Peter Visser

Leonardo speelt niet tegen Ajax

NAC

STEENAKKER – NAC-aanvaller Leonardo speelt zaterdag niet tegen Ajax. Het betekent een verlening van zijn straf met een dag. Dat meldt technisch directeur Jeffrey van As.

Van As had vrijdag een gesprek met de speler over de straf die hem is opgelegd. Leonardo behoort na de wedstrijd in Amsterdam weer tot de selectie van de Bredase club.

In de wedstrijd tegen NEC negeerde Leonardo, nadat hij het veld moest verlaten, de twee trainers van NAC, Gert Aandewiel en John Karelse. Daarna maakte hij nog een trappende beweging in de dug-out. Het was niet de eerste keer dat de speler zich negatief gedroeg.

De Braziliaan maakt de volgende wedstrijd thuis tegen Roda JC weer kans op een plek in de basis. “Zondag mag hij weer met de selectie meetrainen. Dus is het mogelijk dat hij volgende wedstijd meespeelt”, aldus Van As.

Uitgerekend tegen zijn oude werkgever, de club die deze wederom interesse toonde in de aanvaller, mag hij niet meespelen. De technisch directeur zegt dat Leonardo niet verrast was door de beslissing. “Hij had het wel verwacht na twee weken alleen trainen.”

Of de NAC-aanvaller nu zijn lesje heeft geleerd blijft onzeker. Van As: “Het is wel vaker gebeurd met Leo. Ik ben positief, maar het blijft afwachten.”