Rotondes, parken, wegen: Mede mogelijk gemaakt door

Politiek

BREDA – De bezuinigingen nopen tot creatieve oplossingen. Dat neemt ook Breda ten harte. Deze week merkte wethouder Bob Bergkamp op zoek te zijn naar sponsors voor de buitenruimte. Een onderzoek volgt.

Wat voor vorm van sponsoring is nog niet helder. Volgens Bergkamp is dat een van de kaders die de gemeente moet vaststellen. Donderdag meldde de wethouder in ieder geval niets te zien in het opdoemen van schreeuwerige logo’s in het straatbeeld.

“Dat ligt er maar aan. In sommige steden wordt er een stadspark gesponsord door een nabij gelegen hotel. Daar staat een keurig bordje waarop de sponsor wordt vermeld. Dat kan in mijn ogen wel”, zegt Bergkamp.

Of het sponsoring in de vorm van geld of dienstverlening wordt is ook nog onderwerp van discussie. Zo wil het college in gesprek met de wijk- en dorpsraden om te kijken of er door middel van vrijwilligerswerk onderhoud kan worden verricht.

“Sponsoring kan puur om geld gaan en dat de gemeente zich bekommerd om het onderhoud, maar dat hoeft niet. Een bedrijf kan ook werkzaamheden verrichten als vorm van sponsoring”, meent de wethouder.

Bergkamp wijst op de diversiteit van de buitenruimtes. Zo is er volgens hem verschil tussen locaties, zoals het centrum en de bedrijventerreinen. Voor beide is andere aanpak mogelijk.

“We gaan bekijken wat wenselijk is en wat het best bij Breda past. In het voorjaar komen we met ideeën, maar we staan nu al open voor voorstellen.”