Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Bredanaar twee keer op een dag opgepakt

Politie

BREDA - Een 26-jarige Bredanaar werd in 24 uur tweemaal aangehouden voor poging diefstal en mishandeling.

Dinsdag werd de man rond 13.00 uur betrapt bij een poging tot diefstal uit een winkel aan het Kruisvoort. De man zou hebben gepoogd een telefoon weg te nemen en zou ook een telefoonhoesje uit de verpakking hebben gehaald en hebben meegenomen.

Op het moment dat de man merkte dat hij betrapt was verstopte hij de goederen tussen andere spullen in de schappen. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij ontkende de spullen te hebben willen stelen.

Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De verdachte bleek bij aankomst op het politiebureau gezocht te worden voor het vernielen van autospiegels eind juli in de Wattstraat. Ook dit ontkende de man. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Woensdagmorgen meldde een bewoonster van de Buys Ballotstraat dat er een man voor de deur stond die haar moeder had mishandeld. De vrouw was ten val gekomen. Bij aankomst van de politie bleek dat de 37-jarige bewoonster door een bekende in het gezicht was geslagen in bijzijn van haar 20-jarige dochter.

De man zou het gezin al langere tijd lastig vallen. De 26-jarige man werd wederom aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.