Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Naakte Fransman schopt voorbijganger

Politie

CENTRUM – Een 36-jarige vrijwel naakte Fransman reed donderdag met zijn auto tegen een paar paaltjes, schopte een nietsvermoedende passant en barstte daarna uit in een spontane huilbui. De man werd door de politie aangehouden.

De politie arresteerde de man omstreeks zes uur ’s ochtends aan de Havermarkt. Het gebruik van alcohol en drugs bleek de oorzaak van de verwarde toestand waarin hij verkeerde.

Eerder had de politie al een melding over de verwarde Fransman gekregen van
marktkooplieden die op de Grote Markt aan het opbouwen waren. Zij belden door dat de man stond te schreeuwen en te zwaaien met zijn armen.

Daarna was hij in zijn auto gestapt en met piepende banden weggereden in de richting van de Reigerstraat en tegen de richting in naar de Havermarkt gereden, waar hij zijn auto tegen twee paaltjes klem reed.

Hij was op zijn sokken na geheel naakt. De agenten hebben de man aangehouden. Onderweg bleef hij in de Franse taal luidkeels zingen en roepen. Hij is met een tolk gehoord.

Tijdens het verhoor gaf hij aan alcohol en LSD gebruikt te hebben. Hij is beoordeeld door de Crisisdienst. Er was geen aanleiding volgens hen om deze man op te nemen. Hij is daarop in vrijheid gesteld.

.