http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/ondernemen/2010-08-27/serie-trots-een-plek-voor-jong-en-oud
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/ondernemen/2010-08-27/serie-trots-een-plek-voor-jong-en-oud

Serie 'Trots': 'Een plek voor jong en oud'

Zakelijk

CENTRUM - In het stadskantoor start in september een foto-expositie over karakteristieke Bredase ondernemers als een hart onder de riem in deze moeilijke tijden. Bredavandaag.nl neemt de komende weken alle winkels uit de reportage ‘Trots’ onder de loep. Nummer 12 van een serie: ‘t Pumpke.

Een plek waar jong en oud het gezellig heeft. Zo omschrijft Louis van Hal zijn café aan de Visserstraat. “We draaien oude muziek, maar in het weekend komt een dj die hippe muziek draait. Muziek is het belangrijkst.”

De 76-jarige Van Hal opende 44 jaar geleden de deuren van zijn café. “Ik weet het nog precies. Het was op 19 juli 1966 en die avond draaide ik 45 euro omzet. Toen wist ik al, deze zaak moet groeien.”

Dat is gebeurd. Van Hal is nog steeds open en heeft er zoveel plezier in, dat hij ondanks zijn leeftijd nog iedere dag werkt. “Soms mis ik de ochtenden, maar je raakt eraan gewend.”

De andere horeca in de stad ziet hij niet als concurrentie. “Mijn stamgasten, jong en oud, blijven komen.” Van Hal is tevreden over Breda, hij zou nooit ergens anders willen wonen. Toch vindt hij dat er het een en ander moet veranderen.

“Overdag heeft Breda zeker de beste binnenstad, maar ‘s nachts niet. De jeugd heeft het overgenomen. Ik ken ouderen die ‘s nachts de stad niet meer in willen. Maar ja, zoiets draai je niet terug.”