Afbeelding
Kim Kuijpers

Politie druk met dronken rijders

Politie alcoholcontrole

BREDA - Vier bestuurders zijn vrijdagavond in Breda aangehouden voor het rijden onder invloed. twee van hen gedroegen zich volgens de politie 'bijzonder irritant'.

Een 48-jarige Pool werd rond 22.30 uur op de Talmastraat aangehouden nadat hij met zijn auto tegen een lichtmast was gereden. Hij bleek erg veel alcohol gedronken te hebben. Hij blies 790 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren.

Een 36-jarige Bredanaar reed omstreeks twee uur 's nachts met zijn auto tegen twee geparkeerde auto's op de Dijklaan en reed daarna door. De agenten troffen de verdachte en zijn auto aan op de Oranjeboomstraat . Hij was erg dronken. Hij bedreigde een politieagent en verzette zich bij zijn aanhouding. Hij blies 690 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren.

Een 40-jarige man uit Etten-Leur werd vannacht omstreeks 03.10 uur op de IABC ook betrapt het rijden onder invloed. Deze automobilist blies 560 ugl.

Tegen de ochtend, rond 05.00 uur, werd op de Middellaan een 24-jarige Bredanaar betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist werd na enkele mislukte blaaspogingen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aan het bureau gedroeg hij zich erg recalcitrant onder meer door zichzelf in de ophoudcel te verwonden en de cel met bloed te besmeuren. Hij blies uiteindelijk 520 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zaterdagmorgen legde hij een verklaring af over zijn gedrag. Hij vond dat de agenten hem niet respectvol hadden behandeld omdat zij met stemverheffing hadden geƫist dat hij moest blazen.