Dansen in de regen. HBO Intro 2010 was een natte bedoening. foto Marc de Vries
Dansen in de regen. HBO Intro 2010 was een natte bedoening. foto Marc de Vries

Regen kan feestende studenten niet deren

Algemeen

CENTRUM – Iedereen aan het feesten, dansen, drinken en niét aan het schuilen. Het HBO-introfeest donderdagavond werd overspoeld met harde regenval, maar de sfeer mocht het niet deren.

Een gigantische groep studenten gaat op de Grote Markt los op muziek van 'WC Experience'. Om de hoek op het Kerkplein staat een andere groep te dansen op muziek van 'Glance', en op de Havermarkt verzorgt 'Fragment' een spetterend optreden.

Verder waren er verschillende activiteiten in de binnenstad. Zo stond er op de Havermarkt bijvoorbeeld een medewerker van het bureau MEETt foto's te maken van studenten die hun gezicht in een lege fotolijst moesten steken.

Op de Grote Markt werd door de website www.studenticoos.nl een pijphang-wedstrijd gehouden, waarbij je zolang mogelijk aan een spijkerbroek moet hangen. Een medewerker van de site riep naar alle dames die voorbij kwamen door een luidspreker: “Wil jij leren pijpen....hangen?”

Kim Vissers, student Social Works aan de Avans vindt het intro-feest toch wel in het water gevallen. “Vorig jaar was het beter verzorgd. Toen was er in het Valkenberg ook nog wat te doen, dat mis ik nu wel een beetje. En tja, die regen is toch wel echt een domper.”

Job Beekers, studeert Small Bussiness aan de Avans, vindt het wel geslaagd. “De muziek is goed, de sfeer is goed en er zijn een hoop mooie vrouwen. Het lijkt wel alsof niemand iets merkt van de regen.”

Toen het feest om elf uur was afgelopen, waren de pleinen wel erg snel leeg. Niemand ging naar huis, maar juist de kroeg in om door te feesten. HBO-Indoor is namelijk een nieuw onderdeel van het intro-feest. In Studio Dependance, Bar Dancing Kerkplein en Hangar 20 werden nog verschillende optredens gegeven van onder meer Hardwell, DJ Jahzury en Boris Werner.