Nieuw schoolgebouw Prinsenbeek opent deuren

Nieuws

PRINSENBEEK - Vlak voor de zomervakantie vond de grote verhuizing van de inmiddels gesloopte Apolloschool naar het spiksplinternieuwe schoolgebouw in de Neel Oost plaats. Op 30 september wordt het gebouw officieel geopend.

Ook de groepen 5 en 6 van basisschool De Griffioen plus de Kober Groep met kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang vinden onderdak in het gebouw aan de Straatweide.

Klokslag 11.00 uur maakt wethouder Saskia Boelema haar opwachting. Ze onthult ook de naam van het gebouw. Alle basisschool leerlingen in Prinsenbeek mochten hun favoriete naam insturen.

De meest aansprekende naam zal tot in lengte van dagen de nieuwe school mogen sieren. Overdag is het feest voor de kinderen met workshops en spelletjes, vanaf 17.00 uur is er een speciale ontvangst voor genodigden en ’s avonds barst het personeelsfeest los.

Ouderwetse zwarte schoolborden, krijtjes en bordenwissers zijn niet mee verhuisd. Het nieuwe, ovale gebouw is klaar voor de toekomst met in elk lokaal een digibord en een speelplein dat zelfs kinderen met heel veel zitvlees aan het bewegen krijgt.

Er ligt een kunstgrasveldje, waardoor de speelruimte flink wordt vergroot. En de speeltoestellen zijn zo ontwikkeld dat de kinderen vanzelf worden uitgedaagd om te bewegen.

Buurtbewoners en andere geïnteresseerden kunnen zaterdag 2 oktober van 10.00 tot 12.00 uur het nieuwe pand aan de Straatweide in Prinsenbeek komen bekijken.