Twee keer Robbert Schilder en NAC wint met 2-0 van Feyenoord. foto Peter Visser
Twee keer Robbert Schilder en NAC wint met 2-0 van Feyenoord. foto Peter Visser

Willem II eerste officiële klus Karels en Aandewiel

NAC

BREDA - Gert Aandewiel en John Karelse staan vanmiddag voor hun eerste officiële klus als hoofdtrainers van NAC. Voorafgaand aan het duel in Breda tegen Willem II waren beide heren al waarnemend hoofdtrainer. Iets wat ze nu officieel zijn tot het eind van het seizoen.

Directeur technische zaken Jeffrey van As en Aandewiel en Karelse kwamen dit vrijdag, na de gewonnen bekerwedstrijd tegen VVV overeen.

Van As oriënteerde zich vanaf het vertrek van Maaskant op 21 augustus op de trainersmarkt, zo stelt hij op de site van NAC. “We wilden in beginsel de manier van werken van de afgelopen jaren, met een hoofdtrainer en drie assistent-trainers voortzetten. Maar als je twee goede, gediplomeerde trainers in dienst hebt, wil je alleen iemand aantrekken als die ten opzichte van hen daadwerkelijk een toegevoegde waarde vormt.”
“Gebleken is bij die oriëntatie dat het beste is om John en Gert samen de verantwoordelijkheid te verlenen. Wij kiezen voor een duo omdat zij al jaren intensief samenwerken, dat zij elkaar uitstekend aanvullen en het dus niet logisch zou zijn de een boven de ander aan te stellen.”

De technisch directeur onderstreept alle vertrouwen te hebben in Karelse en Aandewiel. "We zijn blij dat we de afgelopen weken hebben gemerkt dat ook vanuit de omgeving waardering voor onze trainers is uitgesproken."

De wedstrijd tegen Willem II begint zondagmiddag om 14.30 uur in het Rat Verleghstadion.