foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Derde fase verbouwing NAC stadion mogelijk uitgesteld

NAC

STEENAKKER – Een uitstel van 1 jaar dreigt voor de derde fase van het Rat Verlegh Stadion. Wanneer de gemeente en de club in oktober niet uit de onderhandelingen komen is volgens interim-directeur Bernard Ouwerkerk een snelle voortgang van de baan.

De onderhandelingen in oktober zijn een vervolg op gesprekken die al eerder hebben plaats gevonden tussen de leiding van NAC en het stadsbestuur. Tot nu toe zijn een aantal belangrijke knopen nog niet doorgehakt en dat is noodzakelijk, meent Ouwerkerk.

Volgens wethouder Alfred Arbouw verloopt het overleg met NAC goed. Hij wil dan ook niet vooruitlopen op de besluitvorming. De bewindsman gaat er van uit dat in oktober een positief resultaat wordt behaald.

De gesprekken tussen het NAC-bestuur en de gemeente gaan over een drietal zaken. De eerste twee punten gaan over het afronden van de fase 1 en 2. Het andere punt betreft de derde fase van de verbouwing. "Meer kan ik daar niet over zeggen, maar zolang de discussie loopt wordt er nog niet gebouwd”, aldus Ouwerkerk.

Dat is dan ook het grootste obstakel om volgens planning om met de bouw te starten. De interim-directeur stelt dat NAC een aantal eisen heeft en dat hoe langer de gesprekken hierover duren het langer zal duren voordat er beweging in zit.

Ouwerkerk: “Dus het kan zomaar met een jaar uitgesteld worden. We zijn mede afhankelijk van de duur van de voetbalcompetitie.”