John Karelse. foto Peter Visser
John Karelse. foto Peter Visser

NAC moet ‘roodgroenzwarte muur’ slechten

NAC

STEENAKKER - NAC ontmoet zaterdagavond vroeg (18.45 uur, Rat Verleghstadion, Breda) NEC. Een strijd om de bovenste plaatsen van de middenmoot. Een greep uit de voorbeschouwingen.

Het is zeker voor de bezoekers uit Nijmegen geen gemakkelijke klus. De ploeg van Wiljan Vloet mist een reeks aan basisspelers. Tot grote ergernis van Vloet.
"Het zou alleen zo lekker zijn om eens vier of vijf wedstrijden in dezelfde samenstelling te kunnen spelen”, zo stelt de oefenmeester op de site van Omroep Gelderland. “Dan komen er meer vastigheden. Tegen NAC verwacht ik een mooie wedstrijd, wij zijn wel aan elkaar gewaagd."

NAC-trainer John Karelse verwacht ondanks het blessureleed bij de tegenstander geen makkelijke wedstrijd, zo analyseert hij op NAC.nl. "Ik vind het huidige NEC beslist geen counterploeg, ook niet in uitwedstrijden. De manier waarop ze de laatste jaren spelen, is erin gebracht door Mario Been. Vloet borduurt daarop voort. NEC is een zeer beweeglijke ploeg. De vier à vijf man die voorin verschijnen bewegen allemaal door elkaar heen. Dat maakt het lastig te verdedigen. NEC is meer dan Schöne, ja. Zeker!"

Fansite De Rat vermoedt dat het toch weleens op een defensief Nijmeegs scenario kan uitdraaien, gezien alle improvisaties bij Vloet. “Dat gaat dus een stevige roodgroenzwarte ‘muur’ worden die door NAC geslecht dient te worden.”

Scheidsrechter van dienst is Bas Nijhuis. Nijhuis. Zijn assistenten zijn Boonman en Zeinstra.

Afwezig bij NAC:
Nemanja Gudelj, Tim Gilissen, Antony Lurling en Ferne Snoy.