NAC klopt NEC met 2-0. Amoah en Idabdelhay scoren. foto Peter Visser

NAC nestelt zich in subtop na 2-0 op NEC

STEENAKKER - Een doelpunt van Amoah in de eerste helft en een late goal van Idabdelhay in de tweede helft en NAC had de punten weer binnen. De Bredanaars wonnen in eigen huis met 2-0. Een verdiende zege?

'Niemand wint er in Breda' galmde er geregeld van de tribunes, net zoals de regen af en toe het veld geselde. En na de 1-0 leek er voor NAC een mooie wedstrijd in het verschiet. Toch was het allesbehalve een makkie. De bezoekers waren de tweede vijfenveertig minuten op zoek naar de gelijkmaker en gaven NAC weinig ruimte. Ten Rouwelaar moest een aantal keer handelend optreden om zijn kooi schoon te houden.

Voor de bezoekers leek het een kwestie van tijd voor de gelijkmaker zou vallen. Die viel echter niet. NAC counterde slim en invaller Idabdelhay benutte zijn kans, daarmee de ongeslagen status van NAC in eigen huis extra glans gevend.

De ploeg van het duo Aandewiel-Karelse staat nu fier vijfde met dertien punten uit acht wedstrijden. Nog geen teletekststand omin te lijsten, maar wel een om trots op te zijn. Morgen kan het er ietsje anders uitzien als de voornaamste concurrenten in actie komen, maar wat er ook gebeurt, NAC heeft goede zaken gedaan. Concurrent NEC staat in elk geval op achterstand.