foto BriljantNet
foto BriljantNet

MBO en HBO komen samen in BriljantNet

HOGE VUCHT – HBO en MBO dichterbij elkaar brengen. Dat is het resultaat zijn van de samenwerking die BriljantNet aan is gegaan met verschillende scholen in het ProductiehuisV2.


BriljantNet is uitgever van verschillende digitale narrowcastingkanalen, onder meer in Tilburg en Breda. Op LCD-schermen wordt nieuws en informatie getoond, afgestemd op elke locatie én elke doelgroep.

Dagelijks stappen zo’n 45 studenten en scholieren het gebouw aan de Terheijdenseweg binnen. Zowel 1e, 2e, 3e als 4e jaars studenten. In het gebouw van het Radius College, tevens hofleverancier van scholieren, werken ze als een creatief team aan de digitale kanalen van BriljantNet. “Ze doen het echt samen”, vertelt creative director Ivo Roovers. “De HBO’ers begeleiden de MBO’ers, die zo meteen hun opleiding in de praktijk brengen, MBO’ers ‘proeven’ van de verschillende vervolgopleidingen.”

BriljantNet zorgt voor de begeleiding van de studenten. “Professionals zorgen voor de begeleiding. Bij BriljantNet maken de studenten allerhande producties. “2d en 3d-animaties, templates, AV producties, huisstijlen en andere graphics. Alles wat op het BriljantNet-werk te zien is wordt door ze gemaakt.”

Voor het Radius College was het productiehuis een uitkomst, stelt Marco Stam, business director. “Dat had moeite om voor eerste en tweedejaars stageplaatsen te vinden. Die zijn op deze manier gecreëerd, in een echte bedrijfsomgeving met echte opdrachten en echte klanten.”

Maar ook onder meer NHTV, Avans, Florijn, en SintLucas stuurt studenten naar Breda. “Met het idee dat ze elkaar naar grote hoogten stuwen”, stelt Roovers. "Ambitie is om binnen niet afzienbare tijd ook Productiehuizen te starten in Roosendaal, Tilburg en Eindhoven, ieder met zijn eigen focus."

Het productiehuis is begin dit schooljaar stilletjes gestart. Woensdag rond half zes vindt de officiële opening plaats door wethouder Boelema, in aanwezigheid van een aantal bestuurders van de betrokken opleidingen en partners van BriljantNet, sámen met de studenten.